Schultz Essens er Schultz’ nye faglige magasin og portal om beskæftigelse.
Klik her for at åbne mailen i en browser.

  ARTIKEL  

Hvordan bruges data til at skabe bedre resultater?

”Prøv at vurdere resultatet for et jobcenter, hvor 15 % af kommunens udsatte borgere modtager en offentlig ydelse. Formodentlig kom du frem til den konklusion, at der var behov for et sammenligningsgrundlag for at gøre tallet meningsfuldt.”

Offentlige ledere har mere data tilgængeligt end nogensinde. Tal i rapporter og Excel-ark kommer dog sjældent med en manual for, hvordan data anvendes til at skabe bedre resultater. Den problematik bliver adresseret i Jakob Majlund Holms artikel
Datainformeret ledelse: Hvordan bruges data til at skabe bedre organisatoriske resultater?

 

  BLOG  

Skal beskæftigelsesmedarbejdere lære salgsmetoder?

"Når man læser om salgsteori og -metoder er det tydeligt, at de må være genkendelige for mange beskæftigelsesmedarbejdere. Fra vores undervisningssituationer på jobcentrene ved vi, at mange bruger salgsmetoderne mere eller mindre ubevidst i deres daglige virke."

Lektor Trine Glassow og Rambøll manager Michael Friis Larsen mener, at salg bør være en integreret del af beskæftigelsesmedarbejderes samarbejde med både borgere og virksomheder. Læs Virksomhedskontakt kræver salgsmetoder.

 

  ARTIKEL  

Data  hvad kommer det mig ved?

”Vi får ofte for meget, når ledere og politikere gentagne gange taler om Big Data eller disruption. På et tidspunkt lytter man simpelthen ikke mere, fordi man har hørt om det så mange gange og ofte på en abstrakt facon, så ingen helt ved, hvad man taler om.”

Fremtidsforsker Marianne Levinsen forsøger at gøre det abstrakte konkret på beskæftigelsesområdet. For hun mener, at de ansattes viden og erfaring med systemer, data og brugere er helt central. Læs artiklen
Data – hvad kommer det mig ved?

 
  JERES MENING  

Vi takker for de spændende læserforslag til næste tema i Essens Magasinet. Skriv altid gerne til os med forslag til temaer, vinkler, historier, mennesker, du gerne vil læse noget af eller om – eller når du har mod på selv at stille op. Vi tager imod det hele med kyshånd. Skriv til redaktionen.

 

  ABONNEMENT  

Hvad får I med Schultz Essens?

  • Et trykt og online magasin med faglige artikler, baggrundsviden og perspektiv.

  • En blog, der rejser debatter på beskæftigelsesområdet.

  • Reportager med guldet fra events som JobCAMP og Beskæftigelsestræf.

  • Formidling af forskning, så I kan bruge det til noget.

  • Vidensdeling med praktikernes egne artikler, opgaver og rapporter.

  • Nyhedsbreve, der er skrevet, så I ved, hvorfor I skal læse mere.

​​​Se også Schultz Essens produktblad

I kan høre mere og/eller bestille licens ved at kontakte salgsdirektør Bjarne Houtved på bho@schultz.dk eller telefon 41 94 47 79.